Kvarnen 11

Från bevaringsprogram
Kvarnen 11
Kv11.2.jpg
Kvarnen 11
Information
AdressMöllegatan 3
Byggnadsår1970 anges nybyggnad och värdering av tomten ha skett.
ByggherreEv. Televerket
ArkitektIngen uppgift
Kulturhistorisk värderingByggnad som ingår i, eller tillsammans med andra, bygger upp en kulturhistorisk värdefull miljö

Den slutna tegelbyggnad är en industribyggnad som troligen ägts av Televerket. Tidigare låg ett bostadshus i en och en halv plan mot Dörrödsvägen men detta revs efter rivningslov som beviljades 1990. Enligt rivningslovet från 1990 ska dessutom källarvåning från det hus som låg på fastigheten vara kvar under mark.

Byggnaden är i ett plan med källarvåning. Utseendet präglas av modernismens nyttobyggnadsarkitektur. Den står på en gjuten betong grund och sockel med brunt tegel i löpförband med utdragna rektangulära fack som fasadbeklädnad. Taket är flackt och täckt med tjärpapp och takfoten är täckt med gråmålad plåt. Fönsterbanden innefattas av fyra smala och fasta enluftsfönster i varje enhet och dörrarna är av brunmålat aluminium.

Fastigheten omgärdas enbart delvis, och det mot Dörrödsvägen, av ett trästaket med liggande brädor på trästolpar. I övrigt är tomten grästäckt med inslag av löv- och barrträd vid fastighetsgränserna.