Skillnad mellan versioner av "Klockaren 29"

Från Bevaringsprogram
Hoppa till: navigering, sök
(Skapade sidan med '{{Husfakta |fastighet = Klockaren 29 |bild = |bildtext = <!-- Information --> |adress = Klockarevägen 9-11 |byggnadsår = 1997 |bygghe...')
 
Rad 9: Rad 9:
 
|arkitekt        = LB-hus och Creacon, Patric Näsholm
 
|arkitekt        = LB-hus och Creacon, Patric Näsholm
 
}}
 
}}
 +
LKF kompletterade området som [[Klockaren 28|ovan]] beskrivits med nybyggnad av radhus med uteplats samt plank åt de norra gränstomterna. Till de tidigare beskrivna marklägenheterna kom denna som ett tillskott, i nyare men lika i utformning, mindre länga, där endast fasadfärgen bryter mot den tidigare. Här är fasaden i ljus terracotta med mörkgröna detaljer, motsvarande de dekorerande trälister som här satts vid entréerna. Putslivet går nu utanför betongsockeln på båda huskroppar. Tidigare var det vanligast att fasadens puts går i liv med sockel eller innanför. Tak har sadelform täckt med ljusbrun betongpanna. De tre lägenheterna omfattar vardera två rum och kök. Emellan denna och angränsande tomt Klockaren 28 varifrån fastigheten avstyckats uppsattes vid byggnationen ett gråmålat plank.
 
[[Kategori:Klockaren]]
 
[[Kategori:Klockaren]]

Versionen från 28 november 2013 kl. 11.49

Klockaren 29
AdressKlockarevägen 9-11
Byggnadsår1997
ByggherreLB-hus och Creacon, Patric Näsholm
ArkitektLB-hus och Creacon, Patric Näsholm

LKF kompletterade området som ovan beskrivits med nybyggnad av radhus med uteplats samt plank åt de norra gränstomterna. Till de tidigare beskrivna marklägenheterna kom denna som ett tillskott, i nyare men lika i utformning, mindre länga, där endast fasadfärgen bryter mot den tidigare. Här är fasaden i ljus terracotta med mörkgröna detaljer, motsvarande de dekorerande trälister som här satts vid entréerna. Putslivet går nu utanför betongsockeln på båda huskroppar. Tidigare var det vanligast att fasadens puts går i liv med sockel eller innanför. Tak har sadelform täckt med ljusbrun betongpanna. De tre lägenheterna omfattar vardera två rum och kök. Emellan denna och angränsande tomt Klockaren 28 varifrån fastigheten avstyckats uppsattes vid byggnationen ett gråmålat plank.

Personliga verktyg
Namnrymder

Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda