Borstbindaren 20-21

Från Bevaringsprogram
Version från den 27 november 2018 kl. 15.30 av David Foisack (Diskussion | bidrag)

(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök
Borstbindaren 20-21
1borstbindaren20.jpg
Borstbindaren 20-21
Information
AdressKlockarevägen 4
Byggnadsåruppskattat 1898
ByggherreIngen uppgift
ArkitektIngen uppgift
Kulturhistorisk värderingKulturhistoriskt värdefull byggnad

Fastigheten har ursprung i Dalby 27. Huset är ett envåningshus byggt i röd tegel och står på avsatt granitsockel. Mellan sockel och vägg har ett dekorerande skift tegel satts. Sadeltaket är klätt med eternitplattor samt äldre ståndränna och vindskivor i blått. Entrén består av äldre pardörrar som är placerade centralt mot den lilla vägen. De har speglar och är målade mellanblå. Samma kulör har fönsterbågarna som är omgivna av vit karm vilka har ett något rundat överstycke. En relativt stor uthuslänga står i samma riktning som boningshuset men förskjuten längre in på gårdssidan. De båda husens placering bildar en gårdsplats där stenläggning har gjorts av huggen fyrkantsten. Uthuset har också fasad i röd tegel och nyare plåttak i utformning som pannor.

Den omgivande trädgården hålles enligt äldre skånskt skick med ringlande buxbomshäckar och blommor, i övrigt singel längs gatukant och smalare gångar.

Bevarandesynpunkter

Huset har bevarandevärde och är både i detaljer och helhet väl underhållet. Den lilla skalan är intakt och husets ursprunglighet såväl som gård och trädgård har omhuldats av ägarna.

Personliga verktyg
Namnrymder

Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda