Skillnad mellan versioner av "Björnen 1"

Från Bevaringsprogram
Hoppa till: navigering, sök
 
Rad 6: Rad 6:
 
<!-- Information -->
 
<!-- Information -->
 
|adress          = Ängavägen 11
 
|adress          = Ängavägen 11
|byggnadsår      = före 1940 enl. ortofoto
+
|byggnadsår      = 1941 enligt ägare
 
|byggherre      = Ingen uppgift
 
|byggherre      = Ingen uppgift
 
|arkitekt        = Ingen Uppgift
 
|arkitekt        = Ingen Uppgift

Nuvarande version från 16 augusti 2019 kl. 09.18

Björnen 1
P1000682.JPG
Björnen 1
Information
AdressÄngavägen 11
Byggnadsår1941 enligt ägare
ByggherreIngen uppgift
ArkitektIngen Uppgift
Kulturhistorisk värderingByggnad som ingår i, eller tillsammans med andra, bygger upp en kulturhistorisk värdefull miljö
P1000680.JPG
P1000681.JPG
P1000683.JPG

Byggnaden är uppförd i ett och ett halvt plan i inredd vind och med källarvåning. Den står på en slätputsad och ljusgråmålad sockel med vitmålade enluftsfönster i trä med överhängning och fast mittpost. Fasaderna är uppförda med rött Veberödstegel lagt i blixtförband med raka bågar i valven och en profilerad gesims som går över hörnen samt ett burspråk i södra fasaden. Sadeltaket är täckt med rödfärgade tvåkupiga betongpannor och har en rödmålad och plåtklädd skorsten placerad i nock. I södra takfallet finns en rödmålad och plåtklädd kupa ovanför burspråket vars tak är balkong. Byggnaden har två entrépartier, varav ett är placerat i östra gaveln och har en snedställd slätputsad trappa med svartmålat järnräcke. Det andra är placerat i den norra fasaden och har en murad farstukvist i samma röda tegel och likadan trappa. Dörrarna är båda i trä och brunmålade med glaspartier. De vitmålade träfönster är troligtvis original och i en till tre lufter med sidohängning. Uthuset är renoverat och innefattar nu ett dubbelgarage. Det har samma utförande och material som bostadshuset till stor del, men har även stora glaspartier och sentida enluftsfönster. Carportarna är i vitmålad plåt. Det sentida mindre uthuset är klätt i ljusgråmålad locklistpanel, sadeltak och har en rödmålad trädörr.

Fastigheten har en anlagd trädgård med rabatterplanterade med prydnadsväxter och stora gräsytor. Gångarna är delvis grustäckta och delvis plattsatta med betongplattor, vilket även uppfarten är. Fastigheten är delvis omgärdad av häck.

Personliga verktyg
Namnrymder

Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda