Skillnad mellan versioner av "Östervång 5"

Från Bevaringsprogram
Hoppa till: navigering, sök
 
Rad 6: Rad 6:
 
|adress          = Pedellgatan 13
 
|adress          = Pedellgatan 13
 
|byggnadsår      = 1939
 
|byggnadsår      = 1939
|byggherre      = professor Ivar W Sjögren
+
|byggherre      = Professor Ivar W Sjögren
 
|arkitekt        = Bent Jørgensen/Hans Westman
 
|arkitekt        = Bent Jørgensen/Hans Westman
 +
|Kulturhistorisk värdering = Övrig byggnad
 
}}
 
}}
 +
 
Villan i mörkrött tegel, med infärgad fog, består av en smal länga i två våningar, till vars långsidor övriga byggnadsdelar fogar sig. Asymmetriskt sadeltak med gult tegel.
 
Villan i mörkrött tegel, med infärgad fog, består av en smal länga i två våningar, till vars långsidor övriga byggnadsdelar fogar sig. Asymmetriskt sadeltak med gult tegel.
  
 
På gaveln mot gatan finns endast ett stort perspektivfönster. Norra långsidan domineras av en skorstensstock och ett halvrunt trapphus med högt fönster. Längs hela södra långsidan sträcker sig en balkong, med rikt dekorativt järn, räcke, buren av smäckra järnpelare. Under balkongen skjuter vardagsrummet ut. Det byggdes till 1958, efter ritningar av A Reinert, med ett kapprum i liggande träpanel. Husets detaljer har en medveten, modern färgsättning i två klara blå nyanser och ljuslila.
 
På gaveln mot gatan finns endast ett stort perspektivfönster. Norra långsidan domineras av en skorstensstock och ett halvrunt trapphus med högt fönster. Längs hela södra långsidan sträcker sig en balkong, med rikt dekorativt järn, räcke, buren av smäckra järnpelare. Under balkongen skjuter vardagsrummet ut. Det byggdes till 1958, efter ritningar av A Reinert, med ett kapprum i liggande träpanel. Husets detaljer har en medveten, modern färgsättning i två klara blå nyanser och ljuslila.
 +
 
[[Kategori:Östervång]]
 
[[Kategori:Östervång]]

Nuvarande version från 2 december 2019 kl. 15.07

Östervång 5
Ostervang 5.png
Östervång 5
Information
AdressPedellgatan 13
Byggnadsår1939
ByggherreProfessor Ivar W Sjögren
ArkitektBent Jørgensen/Hans Westman
Kulturhistorisk värderingÖvrig byggnad

Villan i mörkrött tegel, med infärgad fog, består av en smal länga i två våningar, till vars långsidor övriga byggnadsdelar fogar sig. Asymmetriskt sadeltak med gult tegel.

På gaveln mot gatan finns endast ett stort perspektivfönster. Norra långsidan domineras av en skorstensstock och ett halvrunt trapphus med högt fönster. Längs hela södra långsidan sträcker sig en balkong, med rikt dekorativt järn, räcke, buren av smäckra järnpelare. Under balkongen skjuter vardagsrummet ut. Det byggdes till 1958, efter ritningar av A Reinert, med ett kapprum i liggande träpanel. Husets detaljer har en medveten, modern färgsättning i två klara blå nyanser och ljuslila.

Personliga verktyg
Namnrymder

Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda