Vallkärratorn 8:10

Från Bevaringsprogram
Hoppa till: navigering, sök
Vallkärratorn 8:10
VKT810.1.JPG
Bostadshuset
Information
Byggnadsår1901
FunktionBostadshus
Kulturhistorisk värderingÄr med och bygger upp kulturhistoriskt värdefull miljö

Bostadhus uppfört 1901 av snickarmästare Per Larsson. Byggnad med hög omålad betongsockel och fasad i rött tegel. Utbytta fönster och dörr, två blindfönster. Sadeltak med senare tillkommen taktäckning i svartmålad bandplåt och takkupor. Byggnaden utgör en del av Stångbys tidigaste utbyggnadsfas som genomfördes efter att stationen uppförts 1901.

Uthus

Vallkärratorn 8:10
VKT810.2.JPG
Uthuset
Information
Byggnadsår1901
FunktionUthus
Kulturhistorisk värderingÄr med och bygger upp kulturhistoriskt värdefull miljö

Uthus uppfört 1901. Byggnaden utgör en del av Stångbys tidigaste utbyggnadsfas som genomfördes efter att stationen uppförts 1901.

Personliga verktyg
Namnrymder

Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda