Signalen 13

Från Bevaringsprogram
Hoppa till: navigering, sök
Signalen 13
KMDaSignalen13.jpg
Signalen 13
Information
NamnOlsborg
AdressGenarpsvägen 4
ByggnadsårRunt 1914-1917, uppskattningsvis
ByggherrePer Svensson
ArkitektIngen uppgift
Kulturhistorisk värderingByggnad som ingår i, eller tillsammans med andra, bygger upp en kulturhistorisk värdefull miljö

1½-plansvilla på naturstenssockel. Ovan denna tre skift tegel med rull- och löpskift. Fasad i röd maskinslagen tegel. Trappad gesims i profiltegel vid takfot och gavel. Farstuutbyggnad i ett med övrig fasad åt gatan, med entré via äldre stentrappa med dekorlister i stegen. Sadeltak klätt med gråsvarta korrugerade skivor som går ut över takkant. Kupa i brunlaserad lockpanel med vitmålat 3-luftsfönster och fönsterluckor. Nya enluftsfönster i laserade karmar, kantsten i ljus puts över hörn och mitt. Farstudelens fönster är i ursprungligt skick, smala med bågformad tvärpost och spröjsar däröver, vita. Andra äldre fönster har 2 lufter och spröjs. Murade fönsterbänkar. Plåtdetaljer såsom rännor är delvis nya svarta och delvis äldre bruna, tunnare. Grusad gård. Uthuslänga i samma röda tegel med blå dörrar. I fastigheten har funnits slakteri.

Till fastigheten hör också Signalen 14 (Dalby 31:43) Genarpsvägen 6 som endast utgörs av trädgårdstomt. Enligt utsago krävdes nämligen för verksamheten visst avstånd till omgivande bostäder i tidigare bestämmelser.

Personliga verktyg
Namnrymder

Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda