Länsmannen 3

Från Bevaringsprogram
Hoppa till: navigering, sök
Länsmannen 3
OVLMIM19.JPG
Länsmannen 3
Information
NamnLunds snickeri
FaktaTidig etablering i området, i lokaler ritade av Ingeborg hammarskjöld-Reitz arkitektkontor 1946. Anpassad tillbyggnad av anläggningen i sen tid. Kontinuerlig verksamhet sedan dess.
OmrådeÖresundsvägens företagsområde
MotivRepresentant för småindustri/hantverk. Inleder efterkrigstidens expansion i industriområdet. Den ursprungliga byggnaden tidstypisk och välbevarad.

1946 startade Lunds Snickerifabrik i nybyggda lokaler vid Åldermansgatan i Lunds nordvästra industriområde. Verksamheten finns kvar än idag i den successivt utökade anläggningen, namnet har nedbantats till Lunds Snickeri AB. Den äldsta snickerifabriken ritades 1946 av arkitekt Ingeborg Hammarskjöld-Reitz, som öppnat eget kontor i Lund 1945. En enkel byggnad innehållandes en stor maskinverkstad respektive en stor sammansättningsverkstad, lunch- och tvättrum i källaren. Tillbyggd med virkeslager 1950. Fasader i rött tegel samt flackt sadeltak. 1963 utökades anläggningen med en långsmal garage och lagerbyggnad. En större satsning gjordes 1994 då en helt ny byggnad uppfördes på återstående del av tomten.

Personliga verktyg
Namnrymder

Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda