Humlan 23

Från Bevaringsprogram
Hoppa till: navigering, sök
Humlan 23
P1000211Hu23.JPG
Humlan 23
Information
AdressBigränd 8
Byggnadsår1958-1960, uppskattningsvis
ByggherreSmed Bror Persson
ArkitektIngen uppgift
P1000212Hu23.JPG
P1000213Hu23.JPG
P1000214Hu23.JPG

Bostadshus som förmodligen byggdes ungefär samtidigt som verkstaden. Garaget beviljades bygglov 1977. Byggnaden är uppförd i ett och ett halvt plan med inredd vind och källarvåning med dubbelgarage. Den står på en gjuten betong grund med slätputsad sockel. Den bärande konstruktionen är troligtvis murad i tegel. Fasaderna har rött Veberödstegel lagt i munkförband med markerade fönsteromfattningar av utdragna tegelstenar. Sadeltaket är täckt med Veberöds DH enkupiga och falsade lertegelpannor med murade nockpannor. Den murade skorstenen är placerad i nock och har en gjuten krona. Sparrarna är synliga och figursågade samt vitmålade i taksprånget. Fönstren i vitmålat trä är i en luft med sidohängning. Entrén på baksidan var inte tillgänglig vid inventeringstillfället. Garagedörrarna i par är i rödmålat trä med smidda beslag.

Uthuset är uppfört på gjuten betonggrund med fasader i rött tegel. Gavelröstena är klädda med rödmålad locklistpanel och pulpettaket är täckt med plåt. Carporten i plåt är även den rödmålad.

Ett rödmålat lusthus i trä med locklistpanel och gjutjärnfönster med relativt stora rutor finns i trädgården. Taket är täckt med plåt. Fastigheten är delvis omgärdad av en ligusterhäck och delvis av ett högt och rödmålat trästaket. Uppfart och gångar är satta med betongstenar samt asfalterad och garageuppfarten hör till den gjutna betonggrunden. Trädgården är till stor del grästäckt. Planterade rabatter, med bland annat tulpaner och murgröna, finns längs med garageuppfarten och gärdet mot gatan.

Personliga verktyg
Namnrymder

Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda