Hägern 2

Från Bevaringsprogram
Hoppa till: navigering, sök
Hägern 2
HagernTva4.jpg
Hägern 2
Information
AdressMaltgatan 21
Byggnadsår1950-talet, uppskattningsvis. Byggt efter 1940, finns med på flygfotot 1957. Se Hägern 1
ByggherreIngen uppgift
ArkitektIngen uppgift
Kulturhistorisk värderingByggnad som ingår i, eller tillsammans med andra, bygger upp en kulturhistorisk värdefull miljö

Byggnaden är uppförd i ett och ett halvt plan med inredd vind med takkupa och källarvåning. Den står på en slätputsad och gråmålad sockel med enluftsfönster i vitmålat trä med överhängning. Fasaderna är klädda i rött Veberödstegel i blixtförband med en dörromfattning av utdragna ¼-stenar och har en balkong i östra gavelröstet med svartmålat plåträcke. Sadeltaket är täckt med falsade och enkupiga lertegelpannor och har en murad tegelskorsten med gjuten krona placerad mot nock. Takkupan i det södra takfallet är delvis täckt med rödmålad plåt. Två- till treluftsfönstren är vitmålade, sentida och av aluminium. Entrépartiet är placerat i västra gaveln med en slätputsad trappa med röd klinker som slitskikt och svartmålat räcke i järn. Trädörren har glasparti och speglar samt troligtvis original.

Trädgården är omgärdad av häckar av bland annat tuja. Uppfarten och gångar är plattsatta med betongstenar. Trädgården är till stor del grästäckt och det finns även ett lusthus i trä samt en redskapsbod med liggande och rödmålad träpanel.

Personliga verktyg
Namnrymder

Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda