Gladan 7

Från Bevaringsprogram
Hoppa till: navigering, sök
Gladan 7
G7.3.jpg
Gladan 7
Information
AdressDörrödsvägen 18
Byggnadsår1960-talet, uppskattningsvis
ByggherreIngen uppgift
ArkitektIngen uppgift

Byggnaden är uppförd i ett och ett halvt plan i inredd vind och källarvåning. Den står på en putsad betongsockel som är slätputsad och gråmålad samt har vitmålade enluftsfönster i trä med överhängning. Fasaderna är klädda med rött Veberödstegel lagt i blixtförband med ett burspråk i östra fasadlivet. Sadeltaket är täckt med svarta, tvåkupiga och falsade betongtakpannor samt en murad skorsten med gjuten krona mot nock. Vindskivorna är i trä och solbrädorna är i plåt och båda delarna vitmålade. Träfönstren är vitmålade och i en till två lufter med sidohängning samt ett brunmålat takfönster i östra takfallet. Entrépartiet ligger i norra gaveln med en sidotrappa i gjutenbetong med rött klinkertäcke som slitskikt och ett svartmålat järnräcke. Dörromfattningen är profilerad med brunt tegel och har gesims och ett bleck av kopparplåt. Trädörren har glasparti och är oljad.

Garaget är klätt med liggande och gråmålad träpanel och stående hörnbrädor. Det är öppet i två vädersträck står i det hörnet på en träpelare. Sadeltaket är täckt med vitmålad och korrugerad plåt med mönstersågade vindskivor.

Fastigheten är delvis omgärdad en tujahäck och dels en putsad och vitmålad stenmur med brunmålad och välvd trägrind som är sammankopplad med bostadshuset. Tomten är till största delen grästäckt med några enstaka fruktträd inom gärdet. Uppfarten och gångar mot gatan är belagda med grus.

Personliga verktyg
Namnrymder

Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda