Gladan 5

Från Bevaringsprogram
Hoppa till: navigering, sök
Gladan 5
G5.1.jpg
Gladan 5
Information
AdressDörrödsvägen 16
Byggnadsår1940-1950-talet, uppskattningsvis
ByggherreIngen uppgift
ArkitektIngen uppgift

Byggnaden är uppförd i ett och ett halvt plan i inredd vind och källarvåning. Den står på putsad och gråmålad sockel med vitmålade enluftfönster i trä med överhängning. Fasaderna är klädda med brunt tegel i löpförband med indragna fogar i hörnen vid fönstren. Byggnaden är tillbyggd åt söder med samma material men med stora panelklädda blindfönster och ett flackt tak som används som balkong. Balkongen har ett vitmålat träräcke. Sadeltaket är täckt med enkupiga och falsade lertegelpannor med en murad skorsten med gjuten krona i det västra takfallet. De är vitmålade fönstren är i en till två lufter och i bottenvåningen placerade nära hörn så som var vanligt under modernismen på 30-40-talet. Fönstren är sentida tillverkning av aluminium med sidohängning. Entrépartiet har en gjuten betongtrappa med ett svartmålat järnräcke. Dörren är sentida och av trä med glasparti samt vitmålad.

Dubbelgaraget är sammansatt med bostadshuset med en tegelmur och uppfört på en gjuten betongplatta utan synlig sockel. Fasaderna är klädda med rött tegel i löpförband. Sadeltaket är täckt med samma enkupiga och falsade lertegelpannor samt har vitmålade vindskivor. Carportarna av brunmålat trä.

Fastigheten är omgärdad av ett trästaket på tegelplintar med gjuten krona och en häck på innanför. Trädgården är till stor del grästäckt med enstaka lövträd och rabatter utmed fasaderna. Gångar och garageuppfart är plattsatta med betongstenar.

Personliga verktyg
Namnrymder

Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda