Gladan 3

Från Bevaringsprogram
Hoppa till: navigering, sök
Gladan 3
G7.jpg
Gladan 3
Information
AdressDörrödsvägen 14
Byggnadsår1960-talet
ByggherreIngen uppgift
ArkitektIngen uppgift
Kulturhistorisk värderingÖvrig byggnad

Byggnaden är uppförd i ett plan med källarvåning och kedjekopplat garage. Bostadshuset står på en gjuten och slätputsad betongsockel. Fasaderna är i gavlarna klädda med rött tegel i löpförband och gavelröstet klätt med brunmålad locklistpanel. Långsidorna är klädda med vitt mexitegel i löpförband och brunmålad locklistpanel i fönsterbandets bröstning. Sadeltaket är täckt med sinuskorrugerade eternitskivor samt har vitmålade vindskivor i trä och solbrädorna är svartmålade och plåtklädda. Enluftsfönstren och fönsterluckorna är i trä samt brunmålade. De är alla sidohängda. Entrépartiet har trappa av sjöstensskivor med brunmålat järnräcke. Trädörren är brunmålad med sidoljus.

Garaget står på en slätputsad betongsockel och fasaderna är klädda med vitmålade siporexskivor. Pulpettaket är täckt med sinuskorrugerade eternitskivor och takfoten har liggande brunmålad träpanel som beklädnad.

Fastigheten är omgärdad av en en- och idegranshäck. Gångarna och garageuppfarten är plattsatta med betongstenar. Trädgården är till stor del grästäckt med rabatter utmed fasaderna utöver häckarna. Ett antal mindre lövträd finns utspridda runt om i trädgården.

Personliga verktyg
Namnrymder

Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda