Flugan 1

Från Bevaringsprogram
Hoppa till: navigering, sök
Flugan 1
P1000465Flu1.JPG
Flugan 1
Information
AdressSandgatan 10
Byggnadsår1961, uppskattningsvis
ByggherreIngen uppgift
ArkitektIngen uppgift
Kulturhistorisk värderingÖvrig byggnad
P1000466Flu1.JPG
P1000467Flu1.JPG
P1000468Flu1.JPG

Byggnaden är uppförd i ett och ett halvt plan i inredd vind och källarvåning samt fristående garage. Den står på en slätputsad och brunmålad sockel med enluftsfönster i brunmålat trä med överhängning. Fasaderna är klädda med rött tegel i munkförband med markerat entréparti med utdragna ¼-stenar. Sadeltaket har en murad tegelskorsten med svartmålad plåt huva i östra takfallet.

Det är täckt med enkupiga och falsade grönfärgade lertegelpannor och röda nockpannor från Veberöd. Vindskivorna och solbrädorna är täckta med svartmålad plåt. Enluftsfönstren i gatufasaden är av trä och brunmålade. Det finns även sentida och vitmålade aluminium fönster i en till två lufter. Entrépartiet har en låg och klinkertäckt trappa och en teakdörr med glasparti. Garaget står på en gjuten betongplatta med liggande svartmålad fasspontspanel som fasad- och takfotsbeklädnad. Taket är flackt och täckt med tjärpapp.

Trädgården är till stor del grästäckt med rabatter mot fasaderna och altan åt söder med svartmålad skärmvägg i trä med liggande fasspontspanel samt lövträd i norr. Uppfarten och gångarna är plattsatta med betongplattor.

Personliga verktyg
Namnrymder

Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda