Björnen 2

Från Bevaringsprogram
Hoppa till: navigering, sök
Björnen 2
P1000685.JPG
Björnen 2
Information
AdressÄngavägen 13
ByggnadsårFöre 1940 enl. ortofoto
ByggherreIngen uppgift
ArkitektIngen uppgift
Kulturhistorisk värderingByggnad som ingår i, eller tillsammans med andra, bygger upp en kulturhistorisk värdefull miljö
P1000686.JPG

Byggnaden är uppförd i ett och ett halvt plan i inredd vind och med källarvåning samt tillbyggt i norr i ett plan. Den står på en slätputsad och gråmålad sockel med brunmålade enluftsfönster i trä med överhängning. Fasaderna är uppförda i rött Veberödstegel lagt i blixtförband. Sadeltaket är täckt med rödfärgade och tvåkupiga betongpannor och har en plåtklädd och rödmålad skorsten placerad mot nock. Entrépartiet är placerat i södra gaveln och har ett skärmtak i plåt på järnkonstruktion och en slätputsad trappa täckt med sjöstensskivor samt ett svartmålat järnräcke. Trädörren är brunmålad och har glasparti. Träfönstren är alla vitmålade men i olika utförande och i en till tre lufter, några troligtvis original. Tillbyggnaden har rött tegel lagt i löpförband och svartmålad fasspontspanel i fasaderna. Taket är flackt och takfoten klädd med svartmålad liggande träpanel.

Fastigheten är omgärdad av ett murat tegelstaket och har en anlagd trädgård med gräsytor och rabatter planterade med prydnadsväxter av olika sorter och storlek. Det finns bland annat ett par störa granar utspritt i trädgården. Uppfarten är grustäckt och gångarna är plattsatta med betongplattor.

Personliga verktyg
Namnrymder

Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda