Bergfinken 24

Från Bevaringsprogram
Hoppa till: navigering, sök
Bergfinken 24
BergfinkTjugofyra1.JPG
Bergfinken 24
Information
AdressFågelvägen 16
Byggnadsår1930-1940-talet, uppskattningsvis
ByggherreIngen uppgift
ArkitektIngen uppgift

Byggnaden är uppförd i ett och ett halvt plan med inredd vind och källarvåning. Den står på en slätputsad och omålad sockel med enluftsfönster av vitmålat trä med fasta spröjsar. Fasaderna är uppförda i rött tegel (möjligen veberödstegel) lagt i blixtförband och har en profilerad och utdragen dörromfattning. Sadeltaket är täckt med enkupiga och falsade lertegelpannor med vindskivor och solbrädor täckt med svartmålad plåt. Skorstenen med huva är placerad i nock och även den klädd med svartmålad plåt. Entrépartiet är placerat i västra gaveln med en trappa täckt med granitskivor som slitskikt och ett svartmålat järnräcke. Trädörren är brunmålad. Fönstren varierar i utförande och ålder men är alla vitmålade och av trä. Tvåluftsfönstren med sidohängning är troligtvis original och en- och treluftsfönstren är troligtvis sentida.

Garaget/uthuset har fasader av rött tegel lagt i löpförband och gavelrösten i svartmålad locklist. Sadeltaket är täckt med tvåkupiga och rödfärgade betongpannor. Fönstren är i trä, två lufter och brunmålade. Trädörren är brunmålad och även carporten i aluminium är brunmålad.

Fastigheten är omgärdad av ett trådstaket på betongstolpar, häck med svartmålad järngrind och rabatter innanför, bland annat planterade med rosbuskar. Trädgården är anlagd med utspridda rabatter och inslag av fruktträd samt till stor del grästäckt. Gångarna och uppfarten är plattsatt med betongsten.

Personliga verktyg
Namnrymder

Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda