Fjärilen 3

Från Bevaringsprogram
Hoppa till: navigering, sök
Fjärilen 3
KMVebFjarTRE1.JPG
Fjärilen 3
Information
AdressLäkaregatan 16
Byggnadsår1914 enl. nuvarande ägare
ByggherreIngen uppgift
ArkitektIngen uppgift
Kulturhistorisk värderingByggnad som ingår i, eller tillsammans med andra, bygger upp en kulturhistorisk värdefull miljö

Bostadshus uppfört i ett och ett halvt plan i inredd vind. Den står på en naturstenssockel med vitmålade fogar. Konstruktionen är uppförd av rött Veberöds tegel och är murad i kryssförband i fasaderna med stickbågar ovan fönster och dörrar. Den har en fronton med balkong ovan det tillbyggda entrépartiet. Sadeltaket är täckt med tvåkupiga och falsade svarta betongpannor med två murade och plåtklädda skorstenar i nock. Korspostfönstren är i trä och grönmålade. Entrépartiet åt öster har en grönmålad trädörr med överljus och en sentida sjöstenstrappa. Västra entrépartiet är en murad farstukvist i löpförband med gjuten trappa en grönmålad trädörr med glasparti och sidoljus på båda sidorna.

Fastigheten är omgärdad av planterade rabatter med bland annat äppelträd. Ytterligare äldre äppelträd finns utspridda i trädgården. Trädgården är utöver det till stor del grästäckt. Rabatter finns också utefter fasaderna planterade med bland annat rododendron. Trädgården har både grusgångar och stensatta gångar med storgatsten.

Personliga verktyg
Namnrymder

Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda